Over Brechje 2017-10-02T09:54:09+00:00

 

Mijn naam is Brechje Voskens en ben een gepassioneerd kunstenares. Ik ben veelzijdig en mijn interesses zijn breed. Als jong kind had ik een grote passie voor tekenen. Het liefste tekende ik mensen en dieren. Omdat ik zo’n liefde voelde voor mens en dier ben ik afgestudeerd als Paraveterinair, (dierenartsassistente) in de periode dat ik werkte als assistente tekende ik vooral dierenportretten.

Paarse Anemoon, Acryl, 50x40cm. De paarse anemoon staat voor survivor. De opbrengst gaat naar de KWF kankerbestrijding

Ik voelde dat ik meer wilde leren en ben toen de tekenopleiding gaan volgen op de kunstacademie te Arendonk. deze opleiding mocht ik 3 jaren volgen totdat er een moeilijke periode in mijn leven aanbrak. Toen mijn kindje nog geen jaar oud was bleek ik lymfeklierkanker te hebben. Dit was een hele zware chaotische periode in mijn leven en dat van mijn familie. Maar ik ben een vechter en geef niet op. Door de ziekte ben ik gaan beseffen wat echt belangrijk is in mijn leven en dat is vooral creëren. Dat er iets nieuws uit mijn handen ontstaat vind ik echt geweldig. Na mijn herstel ben ik schilderlessen gaan volgen en dat wakkerde mijn passie nog meer aan. Ja, dit is echt wat ik wil.

Momenteel schilder ik 3 jaren en voel dat dit nog maar het begin is van wat ik nog allemaal mag gaan ontdekken en bereiken in mijn leven. Het is een ontdekkingsreis naar mijn innerlijke wereld. Mijn eigen experiment. Mijn werken bevatten vooral beweging, energie en expressie. Ik ben veelzijdig, dat wil zeggen dat ik met verschillende materialen kan werken en zowel in opdracht als vrij zolang het bij mij past.

 

Brechje Voskens.